Sloop update week 45
10 / 11 / 2023

Na een periode van voorbereiden, is de sloopaannemer deze week begonnen met de sloop van de bestaande bebouwing aan de Baan, de Blekerstraat en de Hoornbrekersstraat. Dit is de laatste stap in de voorbereidingen voor het start bouw van The BaanTower.

Verhuizing Consulaat van Kaapverdië

Op 3 november jl. is het Consulaat van Kaapverdië verhuisd uit het pand aan de Baan. Het consulaat was de laatste gebruiker van de bestaande gebouwen op locatie van The BaanTower. Het consulaat is verhuisd naar een nieuwe kantoorruimte op het Noordereiland. Zij keren na oplevering terug naar een nieuwe kantoorruimte in The BaanTower.

Voortgang sloopwerkzaamheden

In week 45 zijn wij begonnen met de sloop van de bestaande gebouwen op de hoek van de Baan, Blekerstraat en 1e Blekerhof. Dit betekent dat er groter bouwmaterieel op locatie verschijnt. Voor de veiligheid van de omgeving wordt vanaf dat moment de bouwplaats ingericht. De bestaande gebouwen zijn naar verwachting binnen enkele weken gesloopt. Na de sloop wordt er gestart met het aanbrengen van de bouwkuip. De kelders van de bestaande panden worden weggehaald, om te beginnen met het aanbrengen van de palen en fundering.

Overige werkzaamheden

De komende periode zijn verschillende partijen bezig met werkzaamheden in en rondom de bouwlocatie. Zo zijn er onder andere werkzaamheden aan kabels en leidingen. De aankomst van een bijzonder transport of groot materieel zorgt mogelijk voor overlast op straat.

Wij spannen ons uiteraard in om de overlast tijdens de bouw tot een minimum te beperken. Dit doen we door directe omwonenden tijdig te informeren en bijvoorbeeld verkeersregelaars in te zetten.

Voor vragen, opmerkingen of klachten gedurende de bouw, kunt u contact opnemen met via het email adres baankwartier@thebaantower.nl. Uw mail zal dan zo snel mogelijk worden beantwoord.

Sloop The BaanTower